APADRINAMENT LECTOR

Publicat el 27/11/2012 per a l'apartat + Pissarra, Projectes

     
 

Benvolgudes famílies,

Hem començat una nova activitat per treballar la lectura. Es tracta de l’APADRINAMENT LECTOR.

Tota l’escola està implicada en el projecte, però l’alumnat que hi participen directament són els de 6è, que fan de padrins i padrines,  i l’alumnat de primer, que fan de fillols i filloles.

La tasca d’APADRINAMENT és preparar activitats de lectura per fer-les conjuntament amb els fillols i les filloles. Cadacú dels grans apadrina un o dos petits.

Els fillols i les filloles, que és mainada en edat d’aprendre a llegir, gaudeixen escoltant la lectura d’un nen o d’una nena més gran que, a més, li dóna un bon model de lectura.

Els padrins i les padrines, s’esforcen per ensenyar bé i donar exemple als més petits.

És un projecte de reforçament positiu per a uns i altres, per tan tothom en surten beneficiat.

Creiem doncs, que aquesta activitat contribuirà a fomentar el gust per la lectura dels més petits i, alhora, servirà als més grans per aprofundir en el treball de la lectura i la preparació de textos. A més, ajudarà a establir vincles afectius entre els nens i nenes de l’escola.

La primera sessió va començar amb la presentació i coneixença. Tot seguit vam arribar a un compromís de responsabilitat per part de uns i altres, signant un contracte.

Avui tots els padrins i les padrines amb els seus fillols i filloles, han plantat una tulipa a l’hort. Això simbolitzarà el creixement personal que faran, no només a nivell de lectura, sinó també com a persones.

Properament farem una sortida conjunta a la biblioteca del poble.

Us animem a engrescar a la vostra mainada amb aquesta projecte!

Moltes gràcies!
Anna i Rosa
(tutores de sisè i primer)


Deixa un comentari