Dia de la Dona a l’escola

Publicat el 8/03/2018 per

     
 

 

CONTE I MURAL PER CELEBRAR EL DIA DE LA DONA

Aquestes últimes setmanes, a l’escola, s’ha estat treballant al voltant del dia internacional de la dona; la igualtat de gènere, els drets, el rol dels dos sexes a la societat actual, l’evolució de la situació de la dona a la història… Per això s’han realitzat moltes activitats: vídeos i curts adaptats als nens, xerrades explicatives per entendre millor el perquè es celebra aquest dia, entrevistes a mares treballadores… I molts recursos sobre el tema.

Nosaltres, a la classe de primer B, hem fet també una activitat diferent. Hem triat el conte “Rosa caramel” com a fil conductor i a partir de la seva lectura, hem reflexionat sobre el tracte que es donava a la dona fa uns anys i el que ha canviat a dia d’avui. Hem treballat en:

Empatitzar amb les figures femenines que ens envolten en les nostres vides: germanes, cosines, mares, avies…

Analitzar la situació actual, comparant-la amb la desigualtat i discriminació amb la que es trobaven fa uns anys les nostres antecessores.

Representar textual i gràficament les conclusions a les que cada alumne ha arribat després del debat.

A partir d’aquí hem realitzat un mural conjunt, en el que cada alumne ha dibuixat i ha escrit una frase sobre el que més li ha impactat del canvi de situació de la dona actual.

El mural ha quedat preciós i molt variat, ja que els nens han representat idees molt diverses tals com: que els agradava que les dones poguessin sortir de casa amb qui volguessin, que els permetin treballar, que practiquin esport, que vesteixin com més els agradi, que tinguin dret a votar… En resum, que les dones puguin ser felices, amb igualtat de drets i viure amb llibertat.

Ha sigut una activitat molt didàctica i positiva amb la que commemorem el dia internacional de la dona a l’escola.  

Deixa un comentari

Not Found

Sorry, but you are looking for something that is not here.