DIA INTERNACIONAL DE LA PAU-3O DE GENER

Publicat el 5/02/2015 per

     
 

El divendres 30 de gener a la sala polivalent de l’escola vam celebrar el dia internacional de la Pau. Aquest any el personatge de referència ha estat:

MALALA YOUSAFZAI

Nascuda el 12 de juliol de 1997, Mingora, Pakist. Premi Nobel de la Pau, 2014.

Activista pro Drets Humans en  defensa del dret a l’educació de les dones i nens.

Resideix al Regne Unit.

El 9 d’octubre de 2012, a Mingora, va ser víctima d’un atemptat per un milicià del TTP, grup terrorista vinculat als Talibans.

El model de persona que proposen des de l’Ecologia Emocional és el de les persones CAPA (CREATIVA–AMOROSA–PACÍFICA–AUTÓNOMA) per aprendre d’elles. La nostra dotzena persona CAPA és Malala Yousafzai.

 

COMPROMÍS A LA MILLORA DEL MÓN

L’any 2009 la majoria de les nenes de la vall del Swat (Pakistan) havien deixat d’anar a l’escola. Les seves famílies tenien por a causa de les amenaces dels talibans, que exercien el control total sobre aquesta zona. Va ser llavors quan Malala Yousafzai, que llavors tenia 12 anys, començava a escriure un bloc per a la BBC. Sota el pseudònim de Gul Makai, aquesta petita activista explicava al món com era la vida en aquella regió del Pakistan, i denunciava el patiment infringit pel règim talibà.

L’atemptat que va patir el 2012, la va ajudar a passar de l’anonimat a internet en una lluita frontal pel dret a l’educació universal davant presidents i fòrums mundials com el de les Nacions Unides.

 

L’ESCOLA

A l’escola ho vam treballar des d’Educació Infantil, on es va explicar una curta biografia de la Malala, passant per tots els cursos de Primària, que van exposar les seves reflexions al voltant d’aquest personatge que està defensant el dret a l’educació de totes les NENES I NENS.

Després vàrem cantar la cançó de “EL MÓN SERIA MOLT FELIÇ” i per últim vàrem agafar el compromís de treballar per ser persones CAPA ( Creatives, Amoroses, Pacífiques i Autònomes).

 Aqui teniu alguns dels treballs realitzats.

 

 Algunes fotos de l’acte per la PAU

2014-01-31 16.27.21      IMG-20150211-WA0002 IMG-20150211-WA0003IMG-20150211-WA0005

Deixa un comentari

Not Found

Sorry, but you are looking for something that is not here.