Equipem el laboratori de l’escola!

Publicat el 17/10/2014 per

     
 

Equipem el laboratori de l’escola!

Aquest inici de curs hem comprat nou material per equipar el laboratori de l’escola. La llista és extensa: provetes, vasos de precipitats, placa calefactora per fer experiments amb temperatura, balança electrònica, càmera de microscòpia digital, un esquelet, un model anatòmic de tors humà, termòmetres, dinamòmetre,… L’aula de laboratori de l’escola Nova de Maçanet de la Selva ja comença a ser un laboratori de veritat, ara només resta que ben aviat hi vagin els alumnes i professors a experimentar, observar, aprendre, i passar-s’ho bé mentre aprenen. En aquesta noticia hi trobareu un vídeo amb les fotos de tot aquest llistat.

Agraïm enormement a les cases comercials EduMad i Pidiscat les donacions que han fet a la nostra escola de manuals i guies de laboratori, pòsters didàctics, i de material divers com mostres per ser observades al microscopi, col·lecció de minerals, curs de microscòpia,… . Gràcies!

Això ha estat possible gràcies als diners reservats de l’AFA de l’escola per al projecte “Somni Laboratori”. Per tant, gràcies a totes les donacions i subvencions, de les famílies, de les entitats, i de l’ajuntament, que per petites que siguin, sumen molt, i més en aquest moment, on disposar de recursos és tant escàs. Així que des d’aquest espai, també agraïm tota col·laboració que està fent possible aquest projecte, que va néixer el curs passat des de zero, amb la voluntat d’uns quants, i amb molta il·lusió.

L’escola, per la seva part, també ha fet un esforç per adequar mobles de segona mà, i comprar-ne de nous, i on l’ajuda d’en Pep, el conserge de l’escola, hi ha estat clau. Des d’aquí, gràcies Pep! Aquests mobles nous són: dues taules blanques i tamborets, perquè els nostres nens i nenes puguin experimentar i observar ben còmodes tot el què passa allà dins, tal i com s’ha de treballar en un laboratori.

Jo mateixa, he participat activament per tenir a punt el laboratori, assessorant amb el material necessari i els espais de l’aula, i comprovant una per una, totes les peces que han anat arribant en aquesta aula.

La Comissió de Laboratori d’aquest curs ens hem posat les piles de valent perquè creiem en aquest projecte, i intentarem facilitar tot procés d’aprenentatge i experimentació dins del Laboratori. Per altra banda, també hem assistit a una reunió del Centre de Recursos Pedagògics de Blanes, on es contempla deixar, a través d’un servei de préstec, aparells de ciències a les escoles.

En el reportatge “Observem pugons amb lupa binocular” escrivia que els projectes Laboratori i Hort començaven a donar els seus fruits i despertaven curiositat en els més petits. Aquest segueix sent el nostre repte!

 

 

Mireia Bragulat (gestora de la Comissió de Laboratori)

Comentaris (8)

 

 1. yolanda gómez ha dit:

  Gràcies Mireia, és genial.

 2. Sandra Peirot ha dit:

  Moltes gràcies per tot!!!
  Es un gran regal pels nostres fills. 🙂

 3. maribel font ha dit:

  Et dono l’enhorabona, Mireia. Totes les “Joanes i Joels” de l’escola t’ho agrairan quan siguin grans, per ensenyar el camí cap a la recerca i la ciència.
  Iaia Maribel

 4. Mireia ha dit:

  Moltes gràcies! Crec que és important disposar d’espais i projectes com aquest a l’escola, els nens i nenes són com esponges i la seva curiositat és el millor regal.

 5. pep ha dit:

  bona feina Mireia,amb ilusio!

 6. pepi ha dit:

  Moltes felicitats per la gran i bona feina!!!! Un petó des del Pérez sala

 7. Mireia ha dit:

  Moltes gràcies, Pep!!

  Moltes gràcies, Pepi. També des d’aquí, un petó per vosaltres, als de l’escola Pérez Sala.

Deixa un comentari

Not Found

Sorry, but you are looking for something that is not here.