Equipem el laboratori de l’escola!

Publicat el 17/10/2014 per

     
 

Equipem el laboratori de l’escola!

Aquest inici de curs hem comprat nou material per equipar el laboratori de l’escola. La llista ĂŠs extensa: provetes, vasos de precipitats, placa calefactora per fer experiments amb temperatura, balança electrònica, cĂ mera de microscòpia digital, un esquelet, un model anatòmic de tors humĂ , termòmetres, dinamòmetre,… L’aula de laboratori de l’escola Nova de Maçanet de la Selva ja comença a ser un laboratori de veritat, ara nomĂŠs resta que ben aviat hi vagin els alumnes i professors a experimentar, observar, aprendre, i passar-s’ho bĂŠ mentre aprenen. En aquesta noticia hi trobareu un vĂ­deo amb les fotos de tot aquest llistat.

AgraĂŻm enormement a les cases comercials EduMad i Pidiscat les donacions que han fet a la nostra escola de manuals i guies de laboratori, pòsters didĂ ctics, i de material divers com mostres per ser observades al microscopi, col¡lecciĂł de minerals, curs de microscòpia,… . GrĂ cies!

Això ha estat possible gràcies als diners reservats de l’AFA de l’escola per al projecte “Somni Laboratori”. Per tant, gràcies a totes les donacions i subvencions, de les famílies, de les entitats, i de l’ajuntament, que per petites que siguin, sumen molt, i més en aquest moment, on disposar de recursos és tant escàs. Així que des d’aquest espai, també agraïm tota col·laboració que està fent possible aquest projecte, que va néixer el curs passat des de zero, amb la voluntat d’uns quants, i amb molta il·lusió.

L’escola, per la seva part, també ha fet un esforç per adequar mobles de segona mà, i comprar-ne de nous, i on l’ajuda d’en Pep, el conserge de l’escola, hi ha estat clau. Des d’aquí, gràcies Pep! Aquests mobles nous són: dues taules blanques i tamborets, perquè els nostres nens i nenes puguin experimentar i observar ben còmodes tot el què passa allà dins, tal i com s’ha de treballar en un laboratori.

Jo mateixa, he participat activament per tenir a punt el laboratori, assessorant amb el material necessari i els espais de l’aula, i comprovant una per una, totes les peces que han anat arribant en aquesta aula.

La Comissió de Laboratori d’aquest curs ens hem posat les piles de valent perquè creiem en aquest projecte, i intentarem facilitar tot procés d’aprenentatge i experimentació dins del Laboratori. Per altra banda, també hem assistit a una reunió del Centre de Recursos Pedagògics de Blanes, on es contempla deixar, a través d’un servei de préstec, aparells de ciències a les escoles.

En el reportatge “Observem pugons amb lupa binocular” escrivia que els projectes Laboratori i Hort començaven a donar els seus fruits i despertaven curiositat en els més petits. Aquest segueix sent el nostre repte!

 

 

Mireia Bragulat (gestora de la ComissiĂł de Laboratori)

Comentaris (8)

 

 1. yolanda gĂłmez ha dit:

  GrĂ cies Mireia, ĂŠs genial.

 2. Sandra Peirot ha dit:

  Moltes grĂ cies per tot!!!
  Es un gran regal pels nostres fills. 🙂

 3. maribel font ha dit:

  Et dono l’enhorabona, Mireia. Totes les “Joanes i Joels” de l’escola t’ho agrairan quan siguin grans, per ensenyar el camĂ­ cap a la recerca i la ciència.
  Iaia Maribel

 4. Mireia ha dit:

  Moltes grĂ cies! Crec que ĂŠs important disposar d’espais i projectes com aquest a l’escola, els nens i nenes sĂłn com esponges i la seva curiositat ĂŠs el millor regal.

 5. pep ha dit:

  bona feina Mireia,amb ilusio!

 6. pepi ha dit:

  Moltes felicitats per la gran i bona feina!!!! Un petĂł des del PĂŠrez sala

 7. Mireia ha dit:

  Moltes grĂ cies, Pep!!

  Moltes grĂ cies, Pepi. TambĂŠ des d’aquĂ­, un petĂł per vosaltres, als de l’escola PĂŠrez Sala.

Deixa un comentari

Not Found

Sorry, but you are looking for something that is not here.