EXCURSIÓ A PUIG MARÍ -4t i 5è

Publicat el 1/06/2016 per

     
 

El passat 20 d’abril, els alumnes de 4t i 5è de la nostra escola van anar d’excursió al turó de Puig Marí, amb motiu de la Setmana Cultural “Arrelant-nos al territori”.

Durant l’anada, van anar observant i descobrint algunes de les plantes que els havia ensenyat i explicat en Narcís Munsó el dia abans. Se’n recordaven molt bé de com diferenciar l’estepa blanca, de la negra i la borrera; de com era la lavanda, la farigola, el bruc…Van aprofitar per recol·lectar-ne algunes, sense fer malbé la planta, per a l’exposició de la setmana cultural al hall de l’escola.

Un cop al cim i després d’una estona d’esbarjo i esmorzar, vam visitar, per torns, la torre de telegrafia òptica de Puig Marí. Vam tenir el privilegi de què ens fes la visita guiada en Juli Campeny.

Primer de tot vam veure l’exposició de plantes, fotografies i punts de llibres amb poemes que hi ha a la primera sala, recull preciós d’en Narcís Munsó. Després vam pujar per veure la resta de sales i ens va explicar com hi vivien i com enviaven i rebien missatges d’una torre a una altra, però aquest sistema de comunicació creat al 1844 va tenir una vida curta ja que aviat va ser substituït per la telegrafia elèctrica.

Per últim, vam pujar a la terrassa per observar les impressionants vistes i situar-nos geogràficament.

Va ser un matí molt intens, divertit i profitós. Us recomanem l’excursió al turó de Puig Marí i la visita a la torre.

Moltes gràcies, Juli!

 

Deixa un comentari

Not Found

Sorry, but you are looking for something that is not here.