LA MÀQUINA DEL TEMPS: L’EDAT CONTEMPORÀNIA

Publicat el 25/06/2013 per a l'apartat 6è, + Pissarra, Projectes

     
 

PROJECTE: “LA MÀQUINA DEL TEMPS: L’EDAT CONTEMPORÀNIA”

 

EL LOGOTIP DEL PROJECTE EN 3 D: LA MÀQUINA DEL TEMPS

L’Ainoa i la seva família ens han fet el nostre logotip en  3D de la màquina del temps. En les fotografies veureu com ha quedat de   fantàstic!!!

Moltes gràcies, sou uns artistes!! 

EXPOSICIÓ  DE  TREBALLS

Com a cloenda del projecte, per grups, hem presentat amb un PowerPoint una part dels diferents continguts que hem treballat.  D’això també en tenim alguna fotografia.  Cada grup ha fet un d’aquests temes: 

1. LA  REVOLUCIÓ  INDUSTRIAL:  La màquina de vapor en les fàbriques i en els transports (nous mitjans de transport: vaixells i ferrocarrils). Revolució indústrial: la industrialització i el capitalisme. Revolució agrícola:  millora dels sistemes de conreu. La societat de classes: els empresaris (burgesia industrial) i els obrers. La ciutat industrial

2. ESPANYA  DURANT  EL  SEGLE XX:  La Segona República. La Guerra Civil. La dictadura de Francisco Franco. Procés de transició a la democràcia. La Constitució espanyola i l’Estatut per a Catalunya.

3. LA  REVOLUCIÓ  TECNOLÒGICA:  El descobriment de l’electricitat.  El telègraf i el telèfon.  La fotografia, el cinema, la ràdio i la televisió. L’automòbil.  La informàtica, la tecnologia digital i la telefonia mòbil.  L’home a  l’espai.  Progressos en la higiene i en la medicina. La revolució tecnológica i l’ús i els efectes de les energies renovables i no renovables.

4. ELS GRANS REPTES PER AL SEGLE XXI: Les desigualtats entre els països pobres i els països rics. Els moviments migratoris ( la immigració i la emigració).  La globalització.  La societat de consum.  Els conflictes armats.  El  medi  ambient.  La crisis econòmica actual.

 

LA REVOLUCIÓ TECNOLÒGICA I L’ÚS DE DIFERENTS TIPUS D’ENERGIA.  Construcció d’un circuit elèctric.

En aquest bloc de continguts hem construït una maqueta amb un circuit elèctric. Ens han quedat tan bé que ho hem volgut compartir amb tots els alumnes de Primària. Podeu veure les fotografies de l’exposició que vàrem fer.  A fer les maquetes ens han ajudat un cop més, les nostres famílies. Moltes gràcies a tots i totes!

 

LA CONSERVACIÓ DEL MEDI AMBIENT, UN REPTE DEL S. XXI

Dins del projecte hem parlat de què significa el desenvolupament sostenible i dels efectes de les noves tecnologies i l’ús d’ energies en el medi ambient. També sobre quines coses fem quotidianament i  que el perjudiquen, i de com podem ajudar nosaltres a conservar el medi ambient. 

Aquí teniu alguns dels vídeos i cançons que hem sentit i vist i que ens han servit per reflexionar, conversar  i aprendre sobre aquest tema. Us avisem de que algunes imatges són una mica colpidores… però aquesta és la realitat i cal que tots i totes la coneixem. Això ens ajudarà a aportar el nostre granet de sorra.

Efectes de la tecnologia en el medi ambient

Impacto de la tecnología en la naturaleza

Cancó al Planeta Terra

Madre Tierra…Gracias!!!


Comentaris (2)

 

  1. Conxi ha dit:

    Molt bona feina, nenes i nens de 6è!…i per descomptat, Anna Turon. Felicitats per les vostres maquetes!

  2. andrea calahorro ha dit:

    Si van ser chulis

Deixa un comentari