MESTRES ESPECIALITZATS EN LA DIDÀCTICA DE LES MATEMÀTIQUES A LA NOSTRA ESCOLA DURANT LA SETMANA MATEMÀTICA

Publicat el 12/02/2015 per

     
 

Des de l’escola i la Comissió de Laboratori hem fet el possible per tenir uns mestres referents en la didàctica de les matemàtiques durant la Setmana Matemàtica a l’escola Nova de Maçanet de la Selva (17-20 febrer 2015). Aquests són la Carme Alemany i en Josep Rey, el qual ja va participar en l’anterior edició de la Setmana Cultural dedicada a la Ciència. Estem molt contents i agraïts de la seva participació.

Carme Alemany, mestra especialitzada en l’educació de les ciències a primària, en especial de les matemàtiques i de l’astronomia. Va visitar-nos el 13 de gener amb el propòsit de conèixer la nostra escola i organitzar algunes activitats per la Setmana Matemàtica. Ha estat directora de l’escola pública “El roure gros” durant més de 33 anys, a Santa Eulàlia de Riuprimer (http://www.elrouregros.cat/), una escola singular basada en l’educació a través de les ciències i l’autonomia del nen/a. Ha presentat diferents treballs junt amb els seus alumnes en diferents concursos per escoles, tals com “Ciencia en Acción”, i molts han sigut reconeguts i premiats. Actualment es dedica a fer difusió arreu del seu projecte “Conèixer, descobrir i aprendre junts a través de la ciència” a mestres, educadors i alumnes. Ha participat, per exemple, en el V Cicle Obert de Conferències Educatives “Escoles Singulars” (http://blocs.umanresa.cat/educaciofub/category/cicle-obert-de-conferencies-educatives/page/2/).

Els nostres nens i  nenes podran gaudir d’uns tallers en forma de gincama a càrrec de la Carme Alemany amb la col·laboració dels mestres d’infantil i de primer cicle de primària. Dimecres 18-02-15, Tallers per E. Infantil (09-10:30h) i Primer Cicle (11:30-12:30h).

Josep Rey, Director del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA, exposició permanent “Experiències Matemàtiques” a Cornellà de Llobregat, premiada per la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, http://www.mmaca.cat), catedràtic d’Institut, cofundador del CREAMAT (Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques) i divulgador d’aquesta ciència. Autor i creador de la col·lecció de material matemàtic de l’Espai “Jocs i Reptes Matemàtics” a l’entrada de l’escola. Amb aquest material es pretén que els nens puguin manipular i respondre d’una manera intuïtiva i lúdica a un conjunt de reptes i qüestions des del punt de vista matemàtic, però molt pròxims a la vida quotidiana. No es necessiten coneixements matemàtics determinats, sinó que en general són aptes per les diferents edats, i que ofereixen espais de discussió i cooperació. Totes les classes, des d’infantil fins a primària, passaran per aquest espai guiades  de la mà de Mireia Bragulat Bigas, gestora de la Comissió de Laboratori de l’escola.

Els nens i nenes de segon cicle de primària podran tornar a gaudir del món de les matemàtiques vist des de la perspectiva d’en Josep Rey, és a dir, molt amena i intuïtiva. Divendres 27-02-15 (14:30-16h), xerrada interactiva per Segon Cicle “Només roden les rodes?”.

 

Esperem que gaudiu i apreneu més coses de les matemàtiques!! Ah! Esteu tots convidats, petits i grans, a fer el circuit de “Jocs i Reptes Matemàtics”. Segur que us sorprendran! 

Mireia Bragulat (Comissió de Laboratori)

 

Links relacionats:

http://www.fub.edu/index.php/noticies?id=1338:carme-alemany-proposa-canviar-el-funcionament-de-l-escola-i-adaptar-la-a-les-necessitats-del-moment-a-partir-de-l-experiencia-d-el-roure-gros

http://www.elrouregros.cat/index.php/el-projecte-educatiu

http://www.mmaca.cat/index.php/inici/67-catala/374-exposicio-a-granollers

 

 

 DSC_0264 _DSC1236

 

 

Deixa un comentari

Not Found

Sorry, but you are looking for something that is not here.