P3-A FA UN EXPERIMENT DEL PROJECTE “EL SOL” AL LABORATORI!!

Publicat el 29/03/2015 per

     
 

Com que estem treballant el projecte del Sol, hem anat a fer un experiment al laboratori (02-02-15). Per fer-lo ens ha ajudat la Mireia, la mama de la Joana.

Aquest és el llistat del material que hem fet servir: placa calefactora, vas de precipitats, proveta,  aigua (500 ml), suport amb pinça, termòmetre, guant de protecció tèrmica, cartolina negra i el Sol (maqueta de paper).

Amb aquest experiment el que hem pogut veure √©s l’evaporaci√≥ de l’aigua. El Sol escalfa molt i evapora l’aigua que hi ha en els rius i els mars, aquesta forma els n√ļvols i, quan plou, l’aigua evaporada que est√† al n√ļvol cau en forma de pluja (torna a sortir l’aigua que havia evaporat el Sol). Per poder-ho veure i simular, hem agafat aigua de l’aixeta, l’hem escalfat fins a fer-la bullir, que √©s quan millor es veu com s’evapora, i han pogut veure i tocar el vapor que en sortia. Els hem explicat que aquest vapor √©s l’aigua que puja cap enlaire quan el Sol escalfa. Tamb√© els hem pogut explicar que per fer experiments amb temperatura cal anar ben protegits i no tocar mai la placa calefactora amb les mans directament, hem d’utilitzar guants.

Els nens i nenes han estat encantats d’experimentar al laboratori, i han pogut saludar l’ESQUELET√ď, la seva mascota, que est√† molt content de qu√® ja hagin escollit un nom, i els ha prom√®s que passar√† un dia a la seva classe!!

 

Mireia (Comissió de Laboratori)                         

28EVAPORACI√ď experiment Laboratori P3-A 020215

 

Comentaris (2)

 

  1. LAURA ha dit:

    Ens ho vam passar molt b√©! Gr√†cies Mireia per ajudar-nos ūüėõ

  2. Mireia ha dit:

    Gràcies a vosaltres, Laura, als nens i nenes els va encantar venir al laboratori a experimentar!!

Deixa un comentari

Not Found

Sorry, but you are looking for something that is not here.