PLENARI 2018

Publicat el 20/06/2018 per

     
 

ORDRE DEL DIA:

 1. Recollida acreditació i carpeta
 2. Benvinguda, informacions generals i vídeo representatiu del treball que han fet aquest any els alumnes de teixit d’escola de segon cicle
 3. Presentació del treball de les comissions mixtes
 4. Propostes de treball de les comissions mixtes
 5. Procés participatiu: Quin model de persona volem educar?
 6. El lema de l’escola.

 

1.-RESUM DE LES COMISSIONS

 Comissió de comunicació i informàtica                                                                                                 

La prioritat ha estat assegurar el correcte funcionament dels ordinadors i la xarxa intranet del centre i així poder minimitzar les possibles incidències tècniques.

Tamb√© el manteniment de l’equipament i l’actualitzaci√≥ del programari, el seguiment dels serveis de suport TIC (GEPSE, Planificador, t√®cnic inform√†tic…), la supervisi√≥ de les visites del t√®cnic inform√†tic i el correcte funcionament de les c√≤pies de seguretat…

Per √ļltim, s’ha invertit en ‚Äútablets‚ÄĚ a les aules de 1r, 2n i 3r, pissarra digital per un 4t del curs vinent i projector amb pantalla per l’espai polivalent.

 

Comissió de festes

La comissi√≥ de festes es l’encarregada d’impulsar, dinamitzar¬† i organitzar les festes que celebrem al llarg del curs a l’escola: la Castanyada, el Nadal, el dia de la Pau, Carnaval i les festes de fi de curs.

√Čs una comissi√≥ activa, alegra i molt agra√Įda quan veus les cares dels infants. Per poder continuar duent a terme aquesta comissi√≥, es necessari l’ajuda del voluntariat.

 

L’hort, la nostra classe oberta¬† a la natura.

 El nostre hort incentiva l’estudi i el coneixement d’hortalisses, plantes aromàtiques i treball de camp. Amb la finalitat que també la nostra mainada, es converteixin en ciutadans i ciutadanes consumidors de productes ecològics i de proximitat gràcies a l’hort escola.

Organització del curs.

Infantil, a P-4 segueixen fent el Projecte Hort, s’encarreguen, tamb√©, de mantenir el nostre personatge, en Mili, l’espantaocells.

A Prim√†ria fem el Taller d’Hort. Hi ha 4 grups de Primer Cicle¬† i 2 grups de Segon Cicle. A dem√©s del professorat responsable hi ha un grup de persones volunt√†ries que venen sempre que poden i ajuden molt al funcionament d’aquest espai.

Es fa una sessió setmanal amb cada grup de 1h. 20 minuts aprox.

 

Comissió de formació de famílies

Al llarg d’aquest curs hem fet diferents activitats diferents divendres a la tarda al llarg del curs.

s¬īhan anat parlant de diferents temes triats conjuntament. S’ha creat un ‚ÄúEspai de fam√≠lies‚ÄĚ per compartir inquietuds sobre l¬īeducaci√≥ dels/les nostres fills i filles.

Tamb√© hem organitzat “Tallers-xerrades” on els protagonistes han estat mares i fam√≠lies del centre, que a partir dels seus talents hem apr√®s els uns dels altres. Seguint la filosofia de la nostra Comunitat d‚Äôaprenentatge que vam crear i per la qual hem apostat per als nostres fills i filles.

 

Comissió de laboratori

Pretén apropar el nostre alumnat al món de la ciència d’una manera vivencial, fent servir l’espai i els materials de laboratori amb coneixements científics i incentivant la seva curiositat innata sobre el món que els envolta.

Es treballa a trav√©s d’un taller de laboratori de laboratori a prim√†ria i d’experiments que venen donats en els diferents projectes que es treballen a l’escola.

 

Comissió de biblioteca

Durant aquest curs:

 • Hem seguit incorporant la normativa de la biblioteca a les agendes escolars.
 • Hem continuat amb la figura dels padrins i padrines de lectura de nens i nenes a infantil i prim√†ria.
 • Alguns grups han visitat i gaudit a la biblioteca del poble en sortides d‚Äôhorari escolar.
 • 3r i 4rt de prim√†ria han fet el projecte de pr√©stec de llibres en horari escolar.
 • Projecte biblioteca:” El bosc de les paraules”,¬† avarca des de segon fins a cinqu√® de prim√†ria. Fem dos grups un de primer cicle de prim√†ria i l’altre de segon cicle. Aquest any des del principi s’ha generat una din√†mica dins del grup de treball de lectura individual lliure, endre√ßa de la biblioteca, servei de pr√©stec per aquest grup promotor, diari del projecte i organitzaci√≥ d’activitats per dinamitzar aquest espai dirigides al propi cicle, com s√≥n: Els aparadors de llibres de tem√†tiques relacionades amb les festes que es celebren a l’escola, jocs de pistes a la biblioteca, concurs de lectura en veu alta…
 • S’han adquirit algunes col¬∑leccions de llibres i hem rebut algunes donacions.
 • Hem continuat amb la tasca de catalogaci√≥ de llibres amb el programa ‚ÄúEp√®rgam‚ÄĚ gr√†cies Ana (mare Franck de 4rt B).
 • En tercer any consecutiu s‚Äôha editat la revista de l‚Äôescola.

Per √ļltim fem una crida per la participaci√≥ de voluntariat a la comissi√≥.

 

Comissió de material i recursos pedagògics

Aquesta comissi√≥ est√† formada per representants de l‚ÄôEquip Directiu, dels mestres i de les fam√≠lies. El seu objectiu √©s gestionar els recursos i els materials did√†ctics que es fan servir i que van en conson√†ncia amb el projecte de la nostra escola. T√© el prop√≤sit de reduir despeses, afavorir l’estalvi econ√≤mic i de temps i d’aquesta manera facilitar l’adquisici√≥ de material per part de les fam√≠lies.

 

Comissió de fons solidari i de convivència:

Objectiu de la comissió:

La comissió de Fons Solidari sorgeix de la idea de poder crear un espai on les persones del nostre centre, amb necessitats, es puguin adreçar i/o demanar suport. Es fa d’una manera altruista i sense ànim de lucre.

Com ens autofinancem?

 • Donacions per la roba del rober fins aquest curs.
 • Primer premi en el concurs de projectes solidaris organitzat per la FAPAC durant el curs 2014-2015.
 • Subvenci√≥ de la Caixa pel projecte presentat durant el curs 2015-2016.

Agra√Įments:

Volem agrair a les volunt√†ries,¬† que han format part de la Comissi√≥ al llarg d’aquests anys, la tasca tan important que han dut a terme totes elles: Mati, Emma, Gl√≤ria, Teresa i Annabel. Tamb√© agrair als membres de la comissi√≥ que hi som ara,¬† la feina feta durant aquest curs i la il.lusi√≥ que mostren per continuar tirant endavant Fons Solidari durant el curs vinent amb nous projectes i iniciatives. GR√ÄCIES A TOTES!

 

 

2.-PRESENTACI√ď PROPOSTES DE FUNCIONAMENT DE LES COMISSIONS MIXTES:

La participaci√≥. Es convida a tota la comunitat i entorn a participar de la manera, forma i llocs que puguin estar a l’abast i inter√©s de cadasc√ļ.

Nova comissi√≥ de medi ambient i sostenibilitat. es proposa crear aquesta comissi√≥ per tal de que hi hagi alg√ļ que gestioni i impulsi aquests temes. Els responsables inicials seran Jordi Serra i la Mireia Gallego. Convidem a les persones que tinguin inter√©s en participar-hi es posin en contacte amb ells o amb el centre

Material Pedag√≤gic: Continuar amb el treball distribu√Įt per etapes i cicles.

Menjador i extraescolars: Continuar amb el projecte de menjador patrocinat pel Consell Comarcal. S’ha aconseguit tenir el nombre de monitores que per r√†tio pertoquen. Hem posat una b√ļstia perqu√® tothom pugui deixar els seus suggeriments. A extraescolars estan estudiant la viabilitat de fer una sessi√≥ de rob√≤tica. Les activitats esportives tindran una asseguran√ßa de 5‚ā¨ a l’any.

Hort:¬†Comen√ßar a conrear a primers de setembre i que ho facin les fam√≠lies volunt√†ries. L‚Äôobjectiu √©s que quan comencin els nens a l’escola estigui tot endegat i aix√≠ es puguin dedicar en el taller a treballar m√©s continguts d’aprenentatge. I fer una reuni√≥ de la comissi√≥ una vegada al mes, el dissabte al mati.

Festes: Aquesta comissió passarà a portar-la cada cicle encarregant-se cadascun d’ells d’una festa determinada.

Laboratori: Continuar treballant en la mateixa línia d’aquest curs.

Formació de famílies: Fer un bloc de xerrades en torn a la pedagogia sistèmica.

Biblioteca: Continuar amb el projecte i intentar voluntariat per servei de préstec.

Fons solidari:

 • Implicaci√≥ de l’alumnat en la comissi√≥ de Fons solidari amb accions com:
 • Recollida de joguines i aliments pel banc d‚Äôaliments, que es recollir√† i es portar√† a l‚Äôajuntament (no fer-ho paral¬∑lel a l‚Äôajuntament sin√≥ coordinament amb aquest).
 • Projecte d’emprenedoria que es portaria a terme en alguns cursos concrets (pensant en que al llarg de la prim√†ria, tots els alumnes hi puguin col¬∑laborar).¬† Podrien ser tallers de: bra√ßalets, manualitats, pentinats, cuina, costura, maquillatge… o d’altres iniciatives que puguin tenir els alumnes. ¬†L‚Äôobjectiu d’aquests tallers √©s vendre el que han produ√Įt els alumnes per aconseguir diners per la comissi√≥.
 • Continuar la coordinaci√≥ amb: la comissi√≥ de col√≤nies i sortides, comissi√≥ de material i l‚ÄôAFA. I seguir-nos coordinant i col¬∑laborant amb serveis socials.
 • Si √©s possible continuar subvencionant el taller de compet√®ncies socials adre√ßat a alumnes de primer cicle. ¬†
 • Refer el projecte de la comissi√≥ per presentar-lo a la FAPAC i altres llocs d’on en puguem treure alguna subvenci√≥.

Comunicació i informàtica: Introduir més activitats i programes educatius informàtics.

 

3.-PROC√ČS PARTICIPATIU: QUIN MODEL DE PERSONA VOLEM EDUCAR?

 

Els propòsits sobre la pregunta:

Despr√©s del debat per grups i la votaci√≥ a trav√©s dels gomets a la graella el resultat han estat els seg√ľents prop√≤sits:

      

 

Finalment vam escollir set perqu√® els tres √ļltims tenien la mateixa puntuaci√≥.

L’escola Nova de Maçanet educa per aquests propòsits:

 1. Educar persones cap a l’autoconeixement i l’autoestima i l’acceptació.
 2. Educar cap els talents de cadasc√ļ
 3. Educar persones amb sentit de l’humor, positives, alegres, optimistes.
 4. Educar per expressar les emocions i aprendre a canalitzar-les i a gestionar-les.
 5. Educar per a la pau i el respecte.
 6. Educar per respectar el medi ambient, el món animal i el planeta.
 7. Educar cap a l’autoestima, l’organització i la planificació.

 

4.-EL LEMA

Tamb√© es va parlar de tenir un lema de l’escola que pugues sintetitzar la nostra filosofia d’escola en conson√†ncia amb el prop√≤sits, els projectes i les din√†miques d’aprenentatge que ja es van decidir durant el primer curs del centre. Des de la comissi√≥ coordinadora ,del proc√©s participatiu, composta per fam√≠lies, AFA i professorat,¬† es va fer una proposta que va servir com a punt de partida.

El lema es va inspirar en el nom que va sorgir el primer any de naixement del centre. Aquest va ser fruit d’un somni compartit per tota la comunitat i entorn . No va fructificar perqu√® l’Ajuntament no el va voler. El nom √©s “Les arrels”.

Aix√≠, va sorgir la proposta que va ser aprovada per unanimitat de:¬†‚ÄúEns arrelem per cr√©ixer‚ÄĚ

Moments del debat i exposicions del Plenari

   

 

5.-ACTIVITATS DE CIRC PER LA MAINADA, BAR I PARADES

 

 

Deixa un comentari

Not Found

Sorry, but you are looking for something that is not here.