SETMANA SENSE FUM A MAÇANET DE LA SELVA 24 AL 31 DE MAIG

Publicat el 31/05/2018 per

     
 

PROPOSTA DE TREBALL CONJUNTA AMB AJUNTAMENT, CAP, CENTRES EDUCATIUS I ENTITATS

Objectius conjunts

 • Organitzar a Ma√ßanet de la Selva la setmana sense fum.
 • Adherir-se al programa Sense fum impulsat per l‚ÄôAg√®ncia de Salut P√ļblica de Catalunya, l‚ÄôAjuntament i els centres educatius.
 • Crear espais p√ļblics sense fum.

Informació prèvia

 • La Dolors Amiel, representant de Salut P√ļblica:

L‚Äôobjectiu prioritari del projecte ‚ÄúEspais sense fum‚ÄĚ √©s no fumar en espais escolars i que els nens i nenes creixin en espais saludables i lliures de fum, malgrat que no hi ha cap llei que ho prohibeixi. Es volen evitar les conseq√ľ√®ncies futures en els infants.

Actualment, encara tenim un 25% de la població que és fumadora. Malgrat que s’intenta que els infants no estiguin en entorns de fum que poden provocar malalties respiratòries

 • L‚ÄôAjuntament ja s‚Äôha adherit al programa ‚ÄúEntorns sense fum‚ÄĚ per acord de JGL. A partir d‚Äôaquest moment, l‚ÄôAjuntament donar√† les eines per tal que els centres educatius puguin adherir-se al programa.
 • Tots els professionals que treballin en els centres adherits podran accedir als medicaments per deixa de fumar de forma gratu√Įta.

 

Altres informacions:

 • L‚Äôexist√®ncia de 3 fums quan hi ha una persona fumadora: el fum que crema, el fum inhalat i el fum exhalat. L‚Äôobjectiu √©s aconseguir un ambient lliure de fum. Mitjan√ßant la sensibilitzaci√≥ es poden aconseguir canvis en els h√†bits individuals. De la mateixa manera, es vol fer una prevenci√≥ en l‚Äôinici del consum, aix√≠ com una disminuci√≥ d‚Äôaquest. Com es pot assolir aquest objectiu? Evitant la pres√®ncia d‚Äôadults fumant en els espais p√ļblics.

ACTIVITATS CONJUNTES

Durant la setmana

 • Ajuntament i alumnat institut pintaran els espais de davant les escoles i d‚Äôaltres espais d‚Äôequipaments municipals per tal que esdevinguin espais lliure de fum.
 • Divendres 25 a les 11h a davant del CAP es realitzar√† l‚Äôacte institucional a on els delegats de tercer fins a sis√®, les direccions, el CAP i l‚ÄôAjuntament escenificarem l‚Äôadhesi√≥ al programa sense fum
 • El dilluns 28 una representaci√≥ de l‚Äôalumnat de tercer fins sis√®, a la sortida de l‚Äôescola, faran un proc√©s de conscienciaci√≥ amb les fam√≠lies.
 • Reconeixement a aquests alumnes, una vegada finalitzi la setmana sense fum se‚Äôls far√† el lliurement d‚Äôun diploma agraint la seva col¬∑laboraci√≥.

ACTIFITATS ESPEC√ćFIQUES DEL CENTRE

Elaborar un logotip, una imatge i un lema repartit entre els diferents cursos per fer un mural cartell. Un per cada cicle de primària.

EXPOSICI√ď ENTRADA

T√ćTOL:SETMANA SENSE FUM

 • Manifest
 • Fotos delegats i delegades signant
 • Biblioteca municipal. Banderola llarga que consta de 20 fulls de colors (10 a dalt i 10 a baix). Cada full correspon a un dels llibres que es poden venir a agafar en pr√©stec a la biblioteca.

 

CLOENDA

Veure exposició passadís segon i primer

 

FOTOS DE LES DIFERENTS ACTUACIONS

1.-Acte 25 de maig delegades i delegats de tercer, quart i cinquè

Trobada amb l’Ajuntament, el CAP i els diferents centres educatius per signar el manifest.

 

             

 

2.-Campanya de difusió a les famílies de nenes i nens de tercer, quart i cinquè

 

 

3.- Fes salut! Jornada esportiva de primer 

 

4.-Mural de síntesi de tota primària

Deixa un comentari

Not Found

Sorry, but you are looking for something that is not here.