TERTÚLIES LITERÀRIES

Publicat el 14/05/2013 per a l'apartat 6è, + Pissarra, Comunitat d'Aprenentatge

     
 

TERTÚLIES LITERÀTIES: 

“EL MEU AMIC FRIEDRICH”

Dins el projecte: “La màquina del temps: l’Edat contemporània”, hem llegit  el llibre: “El meu amic Friedrich”. Aquest està situat al S. XX, concretament durant la Segona Gerra Mundial i a Alemanya, en temps de Hitler. Ens explica doncs, com tractaven els jueus i com els alemanys els perseguien i els mataven, pel sol fet de ser d’una  religió diferent.  Ens ho narra de manera molt entenedora i amb fets que van passar realment, és a dir, que barreja ficció i realitat. És per això que hi ha trossos que es fan molt durs i tristos.  És un llibre que ens ha despertat moltes emocions: tristesa, por, enuig, ràbia, … Hi ha també valors tan importants com l’ amistat,  l’amor i  la importància de la família i els amics en els moments difícils. Ens ha ensenyat que no has de jutjar ni discriminar a les persones per les seves creences, ni per com són, ni per què fan.    

Tot i ser una història molt dura creiem que descriu el que va passar i per tant,  no es pot canviar, tot i que ens hagués agradat més que el final no fos tan trist.  

Us animem a llegir aquest llibre, perquè ajuda molt a entendre aquest fet històric tan important que va passar no fa tants anys.

Hem treballat aquest  llibre en les tertúlies literàries. El fet d’estar organitzats en petits grups, tutoritzats per un adult, ens ha permès, que tots i totes, puguem  parlar i opinar, així com també millorar no tan sols la lectura i l’expressió escrita (en el diari de lectura), sinó també l’expressió oral.  Les tertúlies literàries no haguessin estat possible sense els pares i mares que han participat  de manera voluntària. Gràcies Conxi,  Noelia i Sergi per la vostra implicació i generositat.  

 


Deixa un comentari