VISITA A UN LABORATORI

Publicat el 8/05/2014 per a l'apartat + Pissarra, General, Laboratori, Voluntariat

     
 

Visita a un laboratori de primària exemplar!

El passat dimarts 29 d’abril, l’Adelina Pardo, en Luís Miguel Marroyo i la Mireia Bragulat, vam visitar un laboratori de primària exemplar i de referència, el de l’Escola Pérez Sala, de Vilassar de Mar. Tal i com ells expliquen en el seu bloc de Cicle Superior, http://blocs.xtec.cat/perezsalasuperior/, va ser a través d’un reportatge del Club Super3 que els vam conèixer. Des de la Comissió de Laboratori, vam decidir anar-los a fer una visita, i des del primer moment, el seu director, en Quim Caimel ens ho va facilitar.

Vam sortir molt contents de la nostra visita al seu laboratori i de tota la BONA feina que hi dediquen, especialment els cursos de cicle superior. Aquest laboratori té unes dotacions de les d’abans, ja que l’escola té gairebé 40 anys. La Pepi i l’Amàlia, les mestres de referència en aquest laboratori, ens van acollir molt bé i han sigut de gran ajuda en les orientacions i bons consells que ens van donar. Les felicitem també des d’aquí perquè han sapigut conservar i potenciar aquest espai tan important en l’educació.

 Ara tenim més clar quin tipus de mobiliari, espais, i dotacions ens calen en el nostre “projecte de Laboratori” de l’escola Maçanet de la Selva. En paral•lel dir-vos que ja tenim les primeres taules comprades amb els diners de l’AFA, que aniran destinades a un espai de Cuina dins del Laboratori. Pròximament volem comprar també més taules i tamborets, ja que com ens han transmès la Pepi i l’Amàlia, és important que els alumnes estiguin assentats quan fan observació i escolten les explicacions. També ens han deixat veure la seva organització. Desdoblen les classes per tal de facilitar l’aprenentatge i dinàmica dins del laboratori. Tenen les classes molt estructurades a nivell de continguts. Cada experiment va acompanyat dels seus temps i fitxes de control. Tenen la sort de tenir molts espais i mobles per guardar bé tot el material, fins i tot, conserven material de fa mooolts anys. Tenen l’aula de laboratori dividida en 2 grans espais a través d’una paret central, en un d’ells hi ha les taules de treball, la pica per rentar tot el material possible per reciclar, microscopis, lupes,… El segon gran espai el destinen a veure les imatges captades pels aparells, com el microscopi i lupa, a través d’un projector. Això és molt didàctic i còmode per ensenyar bé les imatges captades a tots els alumnes.

Per la nostra part, continuem “posant fil a l’agulla” en el projecte de Laboratori i, molt important, comptem amb el suport d’aquesta escola i els farem arribar notícies. Comptem a tornar-hi el pròxim octubre, quan el nou curs ja estigui arrencat, amb els alumnes treballant dins del laboratori, i aquesta vegada, si pot ser, també amb algun docent com ens han suggerit.

 

Mireia Bragulat (Comissió de Laboratori)

 


Deixa un comentari